2008-10-14

puh!

om någon i göteborg med omnejd hörde ett vääääldigt, vääldigt argt litet barn på nästan tre år och en väsande arg mamma vid sex-tiden ikväll så var inte rädda. det var jag, storasyster och lillasyster på väg hem från en kompis och hennes barn. storasyster vrålade sådär som man med fasa hör innan man har barn och tänker att "jag ska aldrig ha barn". eller "kan dom inte säga till ungen!?" upprinnelsen var att hon ville, men sen INTE ville och sen VILLE och sen INTE ville säga grattis till morfar i mobilen. (GRATTIS PAPPA!)
folk som såg oss måste trott att jag föreslagit att hon skulle flytta hemifrån eller äta maskar, eller nåt liknande jätteelakt. och för att ihon inte skulle springa rakt ut på linnégatan var jag tvungen att hålla i henne i jackan, samtidigt som jag håller vagnen på rätt köl så inte lillasyster tippar ur. "HÅLLINTESÅ HÅÅÅRT, JAAG LOVAR ATT LUGNA MIG!!"
folk vänder sig om och nu verkar dom tro att jag tjuvnyper mitt barn också.
och så tar hon i igen så det tjongar mellan husen.
detta utspelar sig på ståbrädan ungefär trettio centimeter från lillasyster som sover som en liten budda i vagnen. (hur är det möjligt?)
tillslut lugnade allt ner sig och vi kramades och sa förlåt...
nu sover hon sött och snällt sedan en timme tillbaka.
jag skulle börja på en klänning till henne ikväll. men jag tror jag väntar tills i morgon. det var liksom lite mycket idag.
soffa, tv (mia skäringer på luuk) och folk över tre år passar utmärkt ikväll.

6 kommentarer:

Sygryn sa...

Förstår preciiis hur du kände idag!! Min stora tjej är 3,5, och lillasyster, 6 mån.... Här hemma är det väldigt mycket "göra tvärtemot vad mamma säger att man ska göra" just nu. Tålamodsprövande skulle man lugnt kunna säga!

Syster Blå sa...

Skönt att man inte är ensam...

Man tycker att varenda en kollar snett på en, speciellt äldre kan ha en mycket speciell blick. Lite märkligt dock för många, nästan alla, äldre har väl själv haft småbarn i den ljuva 2-3-årstrotsen eller? TROTS har väl funnits med i ordlistan ett tag eller? =0)
(Är lite tjurig på pensionärer idag då en äldre dam drog igen hissdörren mitt framför mig och min syskonvagn. Den är de för övrigt också väldigt rädda för!Oj...låååågnt det blev!=0)

anna-karin sa...

Även jag känner igen mig. Storasyster snart 3 1/2 år och lillebror 3 1/2 månad. Suck och pust säger jag. Tur att storasyster kan vara så väldigt söt o snäll ibland (även om det INTE är ofta just nu) Ett exempel : vår dotter har tagit som vana att börja ropa "ajajaj" och bli "benlös" såfort nåt inte går som hon vill. Kan bli en aning besvärande när man är bland folk... Menmen, det är ju bra övning i pedagogik, och dessutom kanske man slipper lite självgodhet ("nämen miiina barn skulle aaaldrig göra så...") :-D All styrka åt oss med underbara världsjobbiga trotsungar...

OttoPippi sa...

Ha, ha, ha, ha :-) :-) Åååååååhh vad jag känner igen mig!!!
(Läs det här: http://ottopippi.blogspot.com/2008/08/utmattad-och-nominerad.html inlägget så förstår du)

Stackare!!! Vi kunde faktiskt ha stött ihop där du oc jag för då var jag på väg hemåt ungefär.....

Apropå det måste vi träfas. Du skall få ditt mönster. Vi får mailas om det!

Hoppas att du haft en skön och LUGN kväll!!!

GoSi sa...

Trots din urjobbiga eftermiddag så småler jag lite då jag känner igen mig så mycket med en trotsig 3-åring... Hur kan dom bli sååå motsträviga...och sen nerbäddade sussandes så sött i sängen sååå underbart söta! En gåta det där:)

Skaparstigen sa...

Vi har också haft en hel drös med "Viiill, vill iiinte"-bråk under senaste året. Verkligen det värsta av allt, för hur man än gör så ändrar de ju sig till det motsatta. Suck!
Fina tunikor du sytt!