2008-12-27

lila unisex.

en till skjorta har det blivit för en liten kille eller tjej. denna kommer nog storasyster få tror jag.
annars har julen varit bra. jag har julstädat undan symaskinerna som annars står framme och tar plats. helt plötsligt är det jättejobbigt att sätta igång med något. SYRUMMET!! var är du??? jag behöver verkligen något sådant. eller iallafall ett skrivbord i något litet hörn. inget sådant fick jag i julklapp. men en helgkurs på tillskärarakademin här i göteborg!
från början var jag helt säker på att jag skulle välja mönsterkonstruktion. fyra helger på 50 timmar. men ju mer jag tänker på det kanske en detaljsömnadskurs vore bättre?
att få grunderna till olika sprund, infodringar, kragar osv. man kan aldrig bli tillräckligt duktig på finliret liksom. kanske kan man gå den nu i vår och kanske fortsätta senare med att bli haj på att konstruera egna mönster. fast det är ju verkligen två olika kurser.
hmmm...?
hur skulle ni gjort?

11 kommentarer:

florin sa...

Detaljer skulle jag satsa på, om man inte kan det så känns mönsterkonstruktion onödigt men det är ju min personliga åsikt...

Jätte fin blus!

s n o r k sa...

Åh så underbar och härlig skjorta! Den är ju fantastisk..
Jag skulle gått detaljkursen.....håller med florin, kan man det så blir det andra "onödigt".
Kream!

BRUNo.RANGE sa...

Jag säger som ovanstående, detaljsömnad! Har en vän som går mösnteronstruktion och han tycker att det blir lite väl teoretiskt alltihop, även om det såklart är bra att kunna. Tror nog att du får en roligare och mer användbar kurs i detaljsömnad.

God fortsättning!

litet hus sa...

jag håller med. detaljsömnad! och blir jättesugen på att gå själv...

OttoPippi sa...

Hej vän!

Vilken fantastisk Fnurrskjorta du gjort ännu en gång!!

Det är verkligen jobbigt utan en syplats. Jag är så himla glad för mitt sykrypin som inte är mycket mer än 2 kvadrat, men vem behöver mer??? Att kunna ha mskinerna framme orörda är liksom allt!

LYLLO dig dock för kursen!!! jag är inte lite avis..... Vore kul att gå den tillsammans :-) Jag skulle nog tänka som du... först detaljer sen kan du ju alltid gå mönsterkurs efteråt!

Kram och gott nytt år!! Kan vi inte försöka ses efter nyår?? Vi börjar inte jobba förrän den 12:e.

rino sa...

urcool skjorta, du har bra känsla för färger

ang kurs skulle jag nog också börja med allmän sömnad (det kommer ju fler terminer).
Jag gick en sykurs hos en jätteduktig lärare som kunde hjälpa en med det man för stunden behövde, vare sig det var detaljer, mönsterkonstruktion eller idéer. Ett tips är att förbereda saker hemma så att man inte sitter där och gör sånt som man redan kan;-)

fnurr sa...

bra. tack för alla tips! nu är detaljsömnadskursen beställd.
det ska bli skoj!

Lilla K sa...

Så fint!! Är det okej att jag lägger till dig på min blogglista? Gillar det du gör!

Mannagryn sa...

Så snygg! Tycker att du gjorde rätt val med att välja detaljsömnad, jag kan känna att mönster konstruktion är viktigare för vuxenkläder, med inprovningar och allt annat. Hoppas att du blir nöjd med kursen.

lilla hjärtat sa...

Fin skjorta och vilken fin julklapp du fått. Bara väntar att få se alla dina fina alster med detaljer som kommer att ploppa upp här.

Hello sa...

Vilken underbart bra julklapp!!! Får väl önska mig nåt sånt i 40-årspresent. Om jag börjar lyfta frågan nu kanske mannen har fattat om 3 år eller när det nu är dags ;)

Härlig skjorta också!