2009-01-25

imitation vs inspiration.


jag var ytterst impad av mustafas rittmeistermodell när den först såg dagens ljus.
en modell som redan blivit en klassiker. härmning eller inspiration? ett ytterst luddigt begrepp här i sybloggsvärlden. men det är nog så det funkar... att man blir inspirerad och vill göra sin version. och därför gör en liten efterapning.
och om man blir kopierad så ska man faktiskt vara lite mallig!

19 kommentarer:

anna sa...

Shit va snygga!! Vad är det för tyg?
Jag håller med! Den som blir efterapad ska känna sig stolt!

fnurr sa...

tack! det är mudd från stoff&stil och stretchig jersey upptill. mjukaågoa!

Y sa...

coola!!
Byxor i mönstrat tyg var mustafa definitivt först med, och det är skitsnyggt, men lång mudd har shampoodle haft länge. Jag har aldrig sett en sybloggare hänvisa till shampoodle.
Däremot har jag sett identiska kopior utan hänvisning till den kopierades blogg. Alla syr i samma tyger och ibland kan lika alster förklaras av slumpen, men inte alltid. Jag tror de som kopieras blir mer smickrade än sura bara de får lite ära.

sygryn sa...

Skillnaden är hårfin. Stolt o hedrad är rätt ord om man blir härmad. Sedan tycker jag att det är en del i att syblogga. Inspiréras, och inspiréra:-)

gosi sa...

Skitsnygga bralls! Vitsen med sybloggandet är väl lite, tycker jag, att bli inspirerad av alla superduktiga sömmerskor. Samma sak tvärtom, att någon blir inspirerad av det man själv gör:)

Y sa...

mitt i läggandet av helg-jetlaggade barn insåg jag att min kommentar kunde tolkas som att mustafa kopierat shampoodle utan att säga något om det. Så behöver det förstås inte vara. samma idé dyker upp på fler håll.
I andra sammanhang, tex patent, forskning osv är det att vara först som gäller oavsett eventuell inspiration/imitation. Sybloggande är tack och lov inte lika allvarligt.:-D

rino sa...

nä ibland är gränsen flytande och det är väl så det är.
Vill man inte inspirera andra får man väl behålla kläderna i garderoben;-) Bara man creddar sin inspiratör! Nästa gång "härmar" nog mustafa dig;-)

Retro Elephant sa...

De är ju bara för läckra!

//Lina

OttoPippi sa...

Ja, jösses! Sicka läckra!!!

Vill bara lufta min åsikt att om man har en syblogg där man lägger ut sina alster får man räkna med att folk inspireras och vill prova på samma saker! Annars - som sagt - får man behålla kläderna i garderoben :-)

mustafa sa...

brallsen är superfina och jag är mallig!

Lilla K sa...

Superfina! Älskar denna modellen på byxor! Kan skryta med att min dotter hade en dress i Shampooddle redan för två år sedan, men som tidigare nämnts så gör denna modellen sig mycket bättre på mönstrade byxor! Supersnyggt! =)

a-k sa...

Riktigt tuffa!

Jag har ingen syblogg, men följer med en del sybloggar och lägger då och då ut bilder på sydda alster i min blogg. Har ibland tänkt att jag borde sluta läsa sybloggar för att det ibland känns som att de egna ideérna blir mindre "egna" när man ser att nån annan tänkt likadant ungefär samtidigt :-D Dina byxor med "retrorand" på sidorna är ett sånt exempel. När jag såg bilden på dem insåg jag hade sytt likadana, bara att dina hade passpoal också vilket gjorde dem ännu snyggare.
Hrmpf! :-D

Nina sa...

Ja, den gränsen är hårfin som alla säger. Tycker att man skall vara väldigt glad om man har lyckats inspirera någon!
Brallan är hur cool som helst!

Skaparmani sa...

Hej, kul att kolla in dina grejor, din blogg är ny för mig....
Kommer nog tillbaka.

Snygg logga förresten!

Heimlaga sa...

Håller helt med om att sybloggandet förutsätter att man vill sprida och få inspiration!

Horst Rittmeister sa...

Visste du att ursprunget till uttrycket "sätta p för" hittar man i lågtyskans "daar'n P vörsetten", där "P" kanske från början stod för pest.

Jag fick en känsla av att du ville veta detta. Om du inte vill ha fler etymologiska upplysningar kan du unsubscriba på daarnPvorsetten@telia.huddinge.com

Jes sa...

super coooooooola :)

Hemmabloggaren sa...

Lövli, killen/tjejen kommer att äga i dom där.

Strömming sa...

Balla!
Klart man får inspireras och kopieras! Det är ju görkul om nån gillar ens grejor så mycket att de vill göra likadana!

Dessa blev hur coola som helst!