2009-01-14

tack thea!
för att jag slapp ligga och skrika och sparka på golvet.
för att mina barn lugnt kunde sova vidare och min sambo vågade prata med mig hela kvällen.
igår skulle jag lite lätt slänga ihop en klänning till storasyster, i ett tyg som jag köpte på loppis häromdan. "väldigt tufft" enligt henne.
jag ville vändsy den och ha dragkedja hela vägen fram. när jag kom till ärmhålen så sa det stopp. jag kollade alla excellenta tutorials som finns bla den här och den här.
jag har gjort det förrut så det skulle ju inte vara något problem. men där hade jag fel. det funkade INTE. jag tror att det var för att jag redan satt i dragkedjan och det blev för trångt att vända. men jag kämpade på och höll på att bli totalt galen och få ett utbrott. ni vet den där känslan när man gick i skolan och inte fattade ett mattetal som läraren försökte förklara och hur man än ansträngde sig så förstod man det ändå inte, blandat med känslan av när man var liten och hade klätt på sig alla kläder och stod i hallen och svettades och försökte knyta skosnören med tumvantar-typ.
mejlade jag thea.
jag fick några enkla extratips såsom: "Det jag brukar göra numer är att jag lägger plagget som det ska se ut färdigt. Dån viker jag in sömsmånerna i ärmarna. Sen sticker jag in ena handen genom vändningshålet (som väl är lite mindre nu, eftersom du har fått dit en dragkedja, annars har man ju hela klänningens rymd), tar tag i sömsmånerna och håller fast dem medan jag drar ut. På så vis behöver man inte tänka så mycket, utan man "vet" hur det måste sitta ihop."
och vips var det lätt som en plätt!
tack igen!

11 kommentarer:

LumLum sa...

Resultatet blev ju verkligen kanon!

Hello sa...

Om du vill ha ett tips att prova nästa gång, så kan du testa detta:

* Sy ihop axelsömmarna på båda "plaggen"
* Sy ihop, räta mot räta, mittfram+halsringing samt vid ärmarna
* Sy sen ihop sidsömmarna hela vägen, från fåll till fåll sas.
* Sen får man bestämma hur man gör med klänningsfållen. Endera så fålla man både ytterplagg och foder inåt, då blir den inte vändbar, eller så vändsyr man den och lämnar ett vändningshål, men det kräver ju att man endera syr ihop hålet för hand eller att man syr en stickning som du har gjort nu.

Och vad häftig klänningen blev! Hon hade ju helt rätt i att det var ett mycket tufft tyg!

Bobo sa...

Coolt tyg och vad fin klänningen är på!

Heimlaga sa...

Klart originell klänning!

Jes sa...

Superfin klänning!! Vilken tur att det finns underbara medbloggare att fråga till råds ibland :)

BRUNo.RANGE sa...

Fin!

Nina sa...

Jättecool klänning och den där känslan du pratar om känner man ju helt klart igen... Då behöver man lugna pedagogiska och kunniga människor som man kan få prata med!

Det blev ju JÄTTEBRA tillslut.

linda sa...

super cool klänning

OttoPippi sa...

Hon är jättebra att ha den där Thea :-)

Men vad gäller den här förstår jag ändå ingenting! Vågar mig nog inte på såntdär.

Fast det blev ett urschysst resultat!

Susanna sa...

Vilken otroligt ball klänning. Jag fattar inte heller beskrivningen som du fick av Thea, men kanske man skulle göra det om man satt med klänningen framför sig..!

Polkahjerte sa...

Så gøy å se uvanlige kombinasjoner av kjole (klänning) og stoff. Du har veldig masse fint!